Info

Hoe is de kennel ontstaan? Doordat we in 2000 Roxy (overleden november 2007) vanuit Belgie min of meer in onze armen gedrukt kregen en een jaar later kleine ToBe (overleden 17-04-2018)hebben gehaald,zijn we vanaf toen helemaal verliefd geworden op deze "grote hondjes in kleine verpakking".

Maar deze twee hondjes hadden geen stamboom dus besloten we op zoek te gaan naar een teefje met stamboom en verder te gaan met dit ras. Zo kwam in de zomer van 2004 onze Merle bij ons, een teefje waar we helemaal verliefd op zijn door haar rustige, lieve en stabiele karakter. Wij hebben haar gekocht bij Annette Brendeke en Merle is dus de stammoeder van onze kennel.

In 2004 zijn we lid geworden van de rasvereniging (NVJRT) en hebben we een kennelnaam aangevraagd. Na 9 maanden werd de naam Van Berkeloord door de Raad van Beheer goedgekeurd en geregistreerd onder nr.264342. Wij fokken volgens het verenigingsreglement van de NVJRT.
Hoe dichtbij moesten we het zoeken voor deze naam want het huis van mijn grootouders heet Van Berkeloord en daar aan heb ik hele fijne herinneringen.

Op 19 juni 2007 is ons eerste nestje geboren, van onze Merle en Intern.Kamp.Royal Pride van Gforce Nellestein, waarvan we Abby aangehouden hebben. Een heerlijk hondje en, heel belangrijk, met een super karaktertje.
En op 21 augustus 2008 heeft Merle een tweede nestje gekregen van Winsom Wesley Of Jack's Paradise.
Van dit nestje hebben we Bindy gehouden. Bindy is ons clowntje en mijn favorietje, ze heeft een heel grappig karakter. 

                                                                                                Helaas is zij bij een keizersnede op 21 juni 2013 overleden. Heel veel verdriet voor ons. Gelukkig zijn haar pups gezond en houden we een dochtertje (Mindy) van haar bij ons.  Hopelijk vinden we een klein beetje van Bindy terug in haar lieve, hele speciale kleine meisje. 
 

Op dit moment lopen hier nu aardig wat Jack Russells rond met een stamboom en dan natuurlijk ons kleine mascotte meisje ToBe, intussen ons oudste hondje hier.
De jongste hier is Umi, geboren op 30 mei 2018 Zij is een dochter van onze Oona en Port Fortis Nif Nif en een kleindochter van Abby, dus een achterkleindochter van Merle. We hebben dus nu vier gezonde generaties in huis.  
Verder hebben we twee teefjes uit Italie geimporteerd, Pia (Hypnotic Poison Di Sutri) en Whats App Di Sutri (Whoopy) en drie reutjes, Hitch (Ivynook Notorious) van Kennel Ivynook, Danila Jack Mistral, Royal Deluxe Di Sutri, alledrie uit Italie en Jimmy Jazz Lubu Dubu uit Polen.

Pia en Hitch wonen hier vlakbij maar blijven ons eigendom. Begin september 2015 hebben we ook nog een reutje uit Polen geimporteerd, Best Of Us Magor (Ollie). Intussen zijn zowel Royal als Jimmy weer thuis gekomen na eerst een tijdje bij een andere fokker gewoond te hebben. Maar omdat dit nogal problemen gaf en de rechter er aan te pas moest komen, wonen Royal en jimmy weer gezellig bij ons. 


Ollie

Omdat we vonden dat we meer moesten leren over honden in het algemeen ,hebben zowel Kevin als ik, met heel veel plezier, de KK1 cursus bij de KCZY in Wijdewormer gevolgd, en ons diploma gehaald. Intussen is Kevin doorgegaan met de KK2 cursus, hij heeft zijn diploma op 14 april 2011 gehaald en hij haalde in maart 2012 zijn diploma Exterieur & Beweging en is nu bezig met rassenspecialisatie om keurmeester te worden.

We hebben dus af en toe een nestje voor serieuze gegadigden die onze pupjes een super goed tehuis willen geven, sportief zijn en tijd, liefde en aandacht kunnen besteden aan hun hondje.
Het is voor ons heel erg belangrijk dat de pup een geweldig onderkomen zal krijgen voor de rest van zijn/haar leven.
Zo geven wij bijvoorbeeld geen pupjes af aan mensen die hele dagen werken, niet aan mensen die een leuk speelgoedhondje zoeken voor hun kindje(s) onder de 12 jaar, mensen die hun pup vroegtijdig willen castreren/steriliseren mensen die zonder erkende geregistreerde kennelnaam bij de Raad van Beheer voornemens zijn te gaan fokken.
Wij beantwoorden ook geen anonieme bellers.

Ook willen wij graag een klik voelen met onze toekomstige pupkopers zodat we onze kleintjes met een gerust hart kunnen laten gaan. Dus een reservering is van beide kanten vrijblijvend. We willen erop kunnen vertrouwen dat onze pupkopers op de juiste manier met onze puppen omgaan. Het is onze verantwoording als er pups geboren worden, dus is het ook onze verantwoording om voor de pups een zo goed mogelijk tehuis (een gouden mandje) te vinden. Daarom maken we graag van te voren kennis met  eventuele toekomstige eigenaars. Ook als er pups zijn hebben we graag geregeld contact met aanstaande eigenaars, om zo goed mogelijk over de pups te kunnen adviseren. Hebben de pups eenmaal een warme mand gevonden bij hun nieuwe baasjes, dan zijn we altijd bereikbaar voor vragen en/of advies. Natuurlijk ontvangen we ook graag leuke berichtjes en foto's.
Hiervoor zullen wij in de nabije toekomst ook een handboek gaan maken met tips en adviezen want
vertrouwen tussen koper en fokker wederzijds is heel belangrijk, het is de basis van de pup z'n leventje.
Hebben pupkopers er geen zin in om ons regelmatig op de hoogte te houden over de pup, zal er geen verkoop plaatsvinden.

Onze puppen zijn raszuivere Jack Russell Terriers. De ouderdieren worden jaarlijks gecontroleerd op erfelijke oogafwijkingen en eenmalig op patella luxatie. Het is belangrijk dat pupkopers de uitslagen zien van de ooguitslagen die niet ouder dan een jaar mogen zijn. Op de site van de Raad v Beheer zijn de uitslagen ook te vinden onder
Generatie & Gezondheid Online.
https://www.houdenvanhonden.nl/

De puppen worden gechipt door de Raad van Beheer, worden ge-ent, ontwormd, krijgen allen een officiele stamboom van de Raad van Beheer en worden verkocht met een koopcontract en paspoort.
De puppen worden hier in huis geboren en we proberen ze zo goed mogelijk te socialiseren. We maken ze bekend met huiselijke geluiden, we nemen ze mee in de auto, naar het bos/park/winkels en socialiseren ze o.a. met andere honden en met kinderen (kleinzoons zijn geboren en getogen met de hondjes en puppen).

Mocht u interesse hebben in een pup van ons dan streven wij ernaar om vooraf kennis met elkaar te maken.
Jack Russell Terriers zijn pittige hondjes die veel energie hebben en die graag "werken".
Het is een grote hond in een kleine verpakking
. Het is een een goede zaak om eerst veel te lezen over het ras en daarna te beslissen of dit ras bij u past.
 

Als de pups geboren zijn geven we de moeder en puppen eerst 3 weken rust zodat ze aan elkaar kunnen wennen. Daarna zijn pupkopers op afspraak welkom om te komen kijken. Wel behouden wij ons het recht voor om een pup aan te houden uit een nestje en daarbij uiteraard eerste keus te hebben.
Puppen reserveren via email is niet mogelijk.


Wij fokken serieus en weloverwogen en verwachten dan ook van een aspirant pupkoper dat zij serieus en weloverwogen voor een pup kiezen voor een hondenleven lang.

Mochten eigenaren om wat voor reden dan ook afstand moeten doen van een door ons gefokt hondje, dan willen wij graag dat hij/zij  naar ons terug komt zodat we kunnen zorgen voor een eventuele herplaatsing (indien mogelijk in overleg met de eigenaar).
Na een nare ervaring in het verleden willen wij ten alle tijden weten waar onze puppen verblijven en dat het goed met ze gaat.

Wij hanteren voor een pup de adviesprijs van de rasvereniging (NVJRT).

Ondanks alle inzet van betrokken (overheids)instanties, worden er via diverse kanalen nog steeds look-a-like Jack Russell Terriërs aangeboden. Het gaat hierbij vaak vooral om zogenaamde Black-and-Tan-, Blauwe, Goud- of Zilverkleurige pups . Los gezien van het afwijkende uiterlijk, zijn dit in veel gevallen hondjes die in allerlei opzichten a-typisch gedrag (zullen gaan) vertonen. 
Kennel van Berkeloord distantieert zichzelf dan ook volledig van aanbieders van deze “onherleidbare kruisingen” en/of “bastaardhonden”
Tevens van eigenaren die ondanks een landelijke en zeer deugdelijke consumentenvoorlichting  toch elders  dit type hondje  hebben aangeschaft, maar zichzelf  later wel tot ons denken te kunnen wenden voor gedragsbegeleiding en/of bemiddeling voor herplaatsing.
Ook de aanschaf van een rashond  geeft nooit volledige garanties, wél zekerheid over zorgvuldig handelen.

Bent u geïnteresseerd in een pupje van ons dan bent u op afspraak van harte welkom.
We zouden leuk vinden als jullie af en toe een kijkje komen nemen op onze website.